Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szaszák Erzsébet: Miért szerettem a Fekete István Általános Iskolába járni?

Reggelente ráértem 7 órakor felkelni, volt időm kényelmesen felöltözni és megreggelizni, nem kellett tízórait és uzsonnát csomagolni, mert az iskolában volt lehetőség napi háromszori étkezésre.  Szerettem az iskolában ebédelni, finomak voltak az ételek, aranyosak a konyhás nénik, és az étkezési szüneteket jó társaságban tölthettük az ebédlőben. 

Szerettem az iskolai ünnepélyeket, mert mindig családias hangulatot idézett. Tartottunk osztály és iskola bulikat, ahol a csapat még jobban összekovácsolódott.  Az osztálykirándulásokon mindig érdekes helyekre jutottunk el. Nagy emlék maradt például a Rám szakadékba tett látogatás. Az iskolai táborokat is szerettem. Visegrád és Szőce örök emlék maradt számomra.

Az iskolában a tanórák néha hosszúnak tűntek, de a szemléltető eszközök mindig izgalmasabbá tették a kémia és fizika órákat. Szerettem a technika órákat, mert sok hasznos dolgot tanultam meg, aminek a mai napig hasznát veszem. Főztünk, sütöttünk, varrtunk, kötöttünk, barkácsoltunk.

Jó érzés, hogy mikor kikerültem az általános iskolából, 9-10. osztályban nem sok minden tanulnivalóm volt, mert szinte csak azokat tanultuk, amiket én már réges-rég tudtam. 5-ös voltam matematikából, 5-ös angolból és országos nyelvi versenyre is eljutottam és a többi tantárgyból is eredményes bizonyítványt tudok felmutatni, köszönhetően a tanáraimnak.

Mikor az iskola öregdiákjainak szervezett nyílt napon visszamentem az iskolámba, örömmel láttam, hogy mekkora fejlődésen ment keresztül. Korszerű eszközök, modern, de otthonos környezet, és családias hangulat várt vissza minket. Öröm volt felidézni a sok régi emléket: a kémia terem illata, az osztálytermünk hangulata, a régen annyit nézegetett tabló képek, és még sok- sok kellemes emlék.  Ha néha azért voltak rossz pillanatok is, nagyon sok szeretettel emlékszem vissza erre az időszakra. 

 

 
 

 

ProfilképStatisztika

Online: 2
Összes: 86696
Hónap: 981
Nap: 31