Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A 2013/2014-es tanév ökoiskolai beszámolója

2015.10.17

Ebben a tanévben is azokat a célokat tűztük ki, melyek az előző tanév céljai voltak. Úgy éreztük, hogy az előző tanévben összegyűjtött célokat folyamatosan szem előtt kell tartani, a feladatokat változatlanul végezni kell.

Programjainkban igyekeztünk újabb érdekességekkel fejleszteni tanulóink ökogondolkodásmódját. 

A tanév ökoiskolai céljai feladatai:

 • Az ökoiskolai arculat megőrzése: tisztaság, ápoltság, szépség, egészség
 • Az iskolában lévő növényzet folyamatos ápolása, frissítése
 • A veszélyes hulladékok szabályos gyűjtése, tárolása 
 • PET – palackok gyűjtése, elszállítatása
 • Ökojárőr mozgalom településünk tisztaságáért: szobrok, parkok gondozása
 • Települési akciókban való részvétel: szemétgyűjtés
 • Rendszeres kapcsolattartás a községünkben működő civil szervezetekkel
 • A nagyvilág környezetvédelmi eseményeinek figyelemmel kísérése, érdekességek, hasznos tudnivalók gyűjtése, melyek a faliújságon is olvashatók
 • Az iskolai öko-események fotóiból album készítése
 • Kirándulások, túrák szervezése a természettudatosság fejlesztése érdekében
 • Táborok szervezése

A PET-palackok lapítására idén nem került sor, mivel eszközeink tönkre mentek. Az átvevő cég azonban ilyen formában is átvette tőlünk. Nem csökkent a palackok mennyisége, csupán az elszállítás száma nőtt.
A hagyományos hulladékgyűjtésre kétszer került sor, szeptemberben és áprilisban. A Diákönkormányzat szervezésében emlékeztünk meg az állatok világnapjáról. Az 1. osztályosok a hagyományokhoz híven ünnepélyes keretek között, műsort adva, szüleik segítségével elültették fájukat az iskola udvarán. Takarékossági témanapon a tanulók gyűjtötték össze, és vetették papírra, mivel és hogyan tudnak ők takarékoskodni otthonukban és az iskolában. A januári Fekete István Hét versenyei a természet szeretete és tisztelete jegyében folytak: népdaléneklési verseny, vers-és prózamondó verseny, rajzpályázat.
A 2. osztályosok egészséges életre nevelésének egyik mozzanata a 10 alkalomból álló úszásoktatás szakképzett oktató vezetésével Komáromban. 
Idén a 6. osztályosok készültek a víz napjára, a negyedikesek pedig a Föld napi megemlékezést vállalták.
A gyermeknap keretében az alsósok akadályversenyen, a felsősök kerékpártúrán (Naszály-Tata-Naszály-Almásfüzitő) vagy gyalogtúrán vehettek részt (Bakony). Mindhárom program kiváló lehetőség volta természet szeretetére nevelésben, továbbá erősítettük tanulóink kitartását, jellembeli fejlődését.
A tanév zárása után nem záródott be idén sem iskolánk kapuja, hiszen következett a 10 napos napközis tábor. Túráztunk Szárligetről Vitány várához, vetélkedőket szerveztünk, ellátogattunk Győrbe a Mobilis kiállítás meglátogatására. „Tisztítsuk meg a Duna-partot!”- mottóval szemetet szedtünk A Duna almásfüzitői szakaszán. Méhészettel foglalkozó szakembert hívtunk meg, aki érdekes előadást tartott hobbijáról. 
A tisztasági verseny komoly javuláshoz vezetett, sokkal rendezettebbek tantermeink, a tisztaságra egyre jobban igénye van az osztályoknak.

 

 
 

 

ProfilképStatisztika

Online: 1
Összes: 84387
Hónap: 1175
Nap: 36