Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vadlúd sokadalom 2017.

A 17. alkalommal megrendezett tatai program már komoly hagyományokkal bír. Iskolánkból harmadik alkalommal látogattunk el a rendezvényre. A felső tagozatosok közül 23 tanuló érezte jól magát a november 25-i szombat délelőttjén. Természetesen ehhez a kiváló programok és a tatai panoráma maximálisan hozzájárult, de az időjárásra sem panaszkodhattunk.

Az Öreg-tó a vetési lúd egyik legfontosabb Kárpát-medencei telelőhelyének számít, tízezres nagyságrendben alig néhány helyen figyelhető meg. De található idén vörösnyakú lúd (fokozottan védett és globálisan veszélyeztetett) és örvös lúd  is a nagy liliken és a nyári lúdon kívül. Jelenleg az éjszakázó ludak egyedszáma 28000. Az Öreg-tóra érkező vadludakat mostantól webkamerán keresztül, élőben kísérheti figyelemmel bárki a világhálón.

A helyszínen a vadludak vonulásának megtekintésén kívül állatbemutatók, madárgyűrűzés, érdekes előadások, filmvetítések, játszóház kötötte le a gyermekeket. Az őstermelők vásárán találkozhattunk mindenféle finomsággal, kézműves tárgyakkal.

Az élmény dús délelőtt után elfáradva szálltunk vonatra. Ezen a napon kellő időt töltöttünk levegőn, eleget sétáltunk, gyönyörködtünk a természet világában, gazdagodott ismeretünk a madárvilágról. Köszönjük, Tata és lelkes szervezők!

 
 

 

ProfilképStatisztika

Online: 2
Összes: 86696
Hónap: 981
Nap: 31