Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Provident Őrangyalok önkéntes akciója az Almásfüzitői Fekete István Általános Iskolában

2016.11.02

2016 októberében egy lelkes szülő, aki a Provident Pénzügyi Zrt. munkatársa, pályázatírásra buzdított. A nevelőtestület soha nem zárkózik el a pályázatírástól, hiszen így juttathatja támogatáshoz iskolai alapítványunkat. Tehát pályáztunk, és nyertünk. Anyagi támogatásban részesültünk, továbbá a pályázatban leírt munkálatok elvégzéséhez segítő kezeket is kaptunk

Az Őrangyal önkéntes akció keretében a Zrt. dolgozói közül közel százan társadalmi munkában olyan feladatokat végeztek el, melyre nagy szüksége volt az iskolának. Kerítésfestés és tuják ültetése várta a lelkes csapatot október 8-án, szombaton. Az akció napját megelőző héten nagyon szomorkás, esős idő volt, de szombatra a ködös reggel után kiderült az ég, a verőfényes időjárás is kedvezett a szabadtéri munkálatokhoz. A nevelőtestület, szülők és gyerekek is tevékenykedtek iskolánk környezetének javításában.

Idén ősszel a Provident Őrangyalok iskolánk mellett egy óvodában, egy gyermekotthonban és a budapesti Vakok Iskolájában is segítettek. Az egyes intézmények igényeinek megfelelően a Provident munkatársai többek között játszóteret újítottak fel és részt vettek a kertrendezési és felújítási munkálatokban. A kiválasztott intézményeknek: összesen mintegy 2 millió forint értékben finanszírozott eszközöket a felújításhoz.

Alapítványunk az önkéntes munkán kívül ötszázezer forint támogatásban részesült. Ebből az összegből szereztük be a tujákat, a kerítésfestéshez szükséges eszközöket. Bőven maradt még a keretből kirándulások, túrák szervezésére is, melyekkel környezettudatosabbá, természetszeretővé nevelhetjük tanulóinkat.

A társadalmi szerepvállalás példaértékű a Provident részéről. Köszönjük, hogy lehetővé tették számunkra ezt a napot, támogatták iskolánkat.

Köszönet Száraz Enikő szülőnek, hogy tájékoztatott bennünket a pályázási lehetőségről. Köszönet településünk Önkormányzatának a segítő együttműködésért, az előkészítő munkálatokért.

Bízom benne, szép emlékekkel távoztak a bizony nagyon messziről is érkezett (Zalaegerszeg, Szombathely, Kaposvár) Őrangyalok, akik a munka után ízletes gulyáslevest, finom pogácsát fogyaszthattak el ebédlőnkben.

Köszönet a lelkes szülőknek, gyerekeknek és tanártársaimnak, hogy méltó házigazdái voltak a programnak. Iskolánk közfoglalkoztatottja számára is természetes volt a jelenlét. Ő felelt többek között a fotók készítéséért.

Köszönet az Intézmények Konyhája vezetőjének és munkatársainak, hogy ők is csatlakoztak a társadalmi megmozduláshoz.

Mindannyian jóérzéssel távoztunk a nap végén, hiszen munkánk eredménye látható: szebb lett iskolánk udvara. Jót tenni jó.

 
 

 

ProfilképStatisztika

Online: 2
Összes: 86696
Hónap: 981
Nap: 31