Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kedves Olvasók! Nem az elbeszélő költemény fejezeteit szeretném átmásolni ide egy Petőfi összesből, hiszen ki ne ismerné Kukorica Jancsi és Iluska történetét. Nem is műelemzést szeretnék ismertetni Önökkel, hiszen nem irodalomelméleti folyóiratot tartanak a kezükben, hanem arról írni, hogy nem csak hagyományos módon, tanórai keretek között lehet megismerni Petőfi ismert alkotását.

2017. november 22-én 14 tanulónk (4. ,5. és 6. osztályosok) Budapestre utaztak, hogy megnézzék a Nemzeti Színház előadását. A magyar irodalom egyik legismertebb alkotását Vidnyánszki Attila vitte színre olyan kaposvári és budapesti színi növendékekkel, akik számára ez az első jelentős bemutatkozás.

A Nemzeti Színház a 2017/2018-as évadban egyedülálló programot indított „Nemzeti a diákokért” címmel. A program lehetővé teszi, hogy diákcsoportok és kísérőtanáraik négy előadást ingyenesen látogathassák. A programban a János vitéz, a Csongor és Tünde, a Tóth Ilonka és a Fekete ég - A fehér felhő című darabok szerepelnek. 

A cél az, hogy a magyar irodalom legszebb műveit minél több diák láthassa is színpadon, továbbá ez a kikapcsolódás ne terhelje a családi költségvetést. Szerintem egy rendhagyó irodalomórának is tekinthetjük ezt a kezdeményezést.

Szerencsére a tájékoztató levél a mi iskolánkhoz is eljutott, regisztráltunk és várólistára kerültünk 2017 májusában. Megérte várni, 2017 novemberében eljutottunk.

A negyedik osztályosoknak jó előkészítő program volt a jövő tanévre, az ötödikesek épp most tanulnak az elbeszélő költeményről, a hatodikosoknak pedig ismétlésül szolgált az előző tanév tananyaga. Ferencz László tanár úr kísérte a kis csapatot, aki magyart tanít a felsősöknek.

A Harmonikus Életért Közalapítvány támogatásának köszönhetően különbusszal szervezhettük meg a színházlátogatást, mely sokkal kedvezőbb és szerencsésebb volt a tömegközlekedés helyett, hiszen a délutáni 2 óra 45 perces előadás után a hazaérkezés este 8 órára esett. Ezúton is köszönjük az alapítvány Kuratóriumának segítségét, a buszköltség fedezetét, azaz 57.150,- Ft támogatást. Egy sikeres, felejthetetlen élménnyel gazdagodtak a résztvevő gyerekek.

 
 

 

ProfilképStatisztika

Online: 1
Összes: 85500
Hónap: 1296
Nap: 36