Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mézes reggeli

November utolsó előtti hetében több rendhagyó tanórára került sor iskolánkban. A hét utolsó napján, 24-én a mézről szólt minden.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület szervezésében és Tápai Mihály jóvoltából, támogatásával került sor a „Mézes Reggeli” nevet kapó programra. Az országos egyesület 2014 óta rendezi meg Magyarországon, tavaly már 500 helyszínen 100000 gyermek vett részt ilyen rendezvényen. Biztosan magasabb lesz az idei létszám, hiszen a mi iskolánkban idén került sor először ilyen rendezvényre.

Az ötlet célja a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése, a helyben termelt élelmiszerek megismertetése, a reggeli, mint étkezés fontosságára való figyelemfelkeltés. A méhek munkája a környezetvédelemhez is hozzájárul.

Tápai Mihály éveken keresztül szoros kapcsolatban állt az iskolával, hiszen gyermekei itt végezték tanulmányaikat, felesége, Babi néni nevelőtestületünk meghatározó tagja volt. A Gyermekekért Alapítvány elnökeként is sokat tett az ifjúságért. Nyugdíjas éveiben pedig ilyen hasznos és szép elfoglaltságot választott magának, méhészkedik. Döngicsélő Méhészetében több mézfajta kapható (akácméz, vegyes virágméz, napraforgóméz, repceméz és bálványfa méz).

Az ötletének nagyon megörültünk, hiszen az ökoiskolai profilunkhoz is nagyon jól illik ez a téma. A felsorolt célok mindegyike az ökoiskolai élet céljaival megegyezik.

Ezen a napon az Ő felajánlása került a reggeliző gyerekek asztalára. Természetesen nem csak evésről szólt a rendezvény. Filmvetítéssel kezdődött, a Méhek útján című film sok új ismeretet közölt. Utána a felsősök páros munkában 12 kérdésből álló tesztet töltöttek ki, az alsósok pedig mézkóstolón vettek részt, mely során szavazhattak is, melyik ízlett a legjobban számukra. A mézes, vajas kenyér elfogyasztása után került sor az eredményhirdetésre.

A mézek királya iskolánkban az akácméz lett. A második helyezést a napraforgó méz nyerte, a harmadik a repceméz lett. A legkevesebb szavazatot a vegyes virágméz kapta.

A tesztet kitöltők között a legkevesebb pontszámú teszt is 7 pontos lett. Hibátlan tesztet két páros töltött ki: Györe Amanda- Tótka Beáta 7. osztályosok, és Hopka Endre- Bakonyi Szabolcs 6. osztályosok. Természetesen a jutalmuk is méz volt.

A mézes reggeli nagyon ízlett a többségnek, mivel még többször repetáztak is a gyerekek.

Köszönjük Támogatónknak a lehetőséget, örültünk, hogy a mai napig szívén viseli iskolánk életét.

 
 

 

ProfilképStatisztika

Online: 2
Összes: 86696
Hónap: 981
Nap: 31