Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Iskolahívogató gondolatok

Iskolánk közel 70 éves, s pontosan 20 éve viseli Fekete István nevét. Nem véletlenül, hiszen a volt ipari lakótelep sokkal közelebb van a természethez, mint egy városi kőrengeteg. Köszönhetjük ezt Almásfüzitő csendjének, a Duna közelségének, a zöld övezeteknek, a gazdag madárvilágnak. 

2005 óta működik intézményünk ökoiskolaként, s 2016-ban az örökös ökoiskola címet is elnyertük. Egy átlagos iskolánál sokkal többet foglalkozunk a környezeti neveléssel és a természetvédelemmel: az ökotábor és erdei iskola szervezése, a rendszeres faültetés, az egészséghét, a madarászkodás, odúk telepítése és gondozása állandó programjaink.

Iskolánkban jelenleg 120 gyermek folytatja tanulmányait, osztályaink átlagos létszáma 15 fő. A szakos ellátottság a 19 fős pedagógus csoportnak köszönhetően 100%-os, a gyermekek tanulmányi előrehaladását pedig fejlesztőpedagógus, logopédus és gyógypedagógus is segíti szükség esetén. 13 tanteremben, logopédiai- és fejlesztő szobában folyik a tanulmányi munka. A TIOP pályázatoknak köszönhetően iskolánkban jelenleg 30 számítógép, 4 laptop, 4 projektor és interaktív tábla, valamint 6 tablet segíti diákjaink digitális kompetenciáinak fejlesztését.

Órarendbe illesztve immár hatodik éve zajlik táncoktatás iskolánkban a T-Dance Művészeti Iskolával együttműködve. Ezen túlmenően rendszeres tanórán kívüli foglalkozásaink: elsősegély-nyújtás szakkör, angol szakkör, aerobik, röplabda, asztalitenisz, labdarúgás sport kör.

Iskolánk tanulóival rendszeresen járunk színházba, Operába, évente kerül megszervezésre sítábor, úszásoktatás alapítványi támogatással. 

Iskolánkban a tankönyvek ingyenesek (könyvtári tulajdon), a gyermekek minden nap iskolatejet és iskola gyümölcsöt kapnak. 

Iskolai önértékelésünk része a rendszeres szülői interjúk elvégzése. 

Az "Ajánlaná-e intézményünket mások számára?" kérdésre a válaszadók 93%-a igennel válaszolt. Indoklásaikban szerepeltek az alábbiak: "erős iskolának gondolom", "a családias légkör miatt," "olyan szakemberek dolgoznak itt, akik szívvel-lélekkel végzik munkájukat, sokszor erőn felül teljesítve".

A "Mi volt a döntő szempont, amikor ezt az intézményt választotta a gyermeke számára?" kérdésre adott válaszok közül az alábbiakat említették meg a legtöbben: "helyben van, nem kell a gyermeknek utaznia, családias légkörben tanulhat", "azt szerettük volna, hogy gyermekünk ne szakadjon ki a megszokott környezetből, s ne egy nagy létszámú iskolába járjon", "az intézménnyel kapcsolatos jó tapasztalat, ismerősök pozitív visszajelzése".

A gyermekek nevelése olyan, mint a kert gondozása. Ha kellő talajon növekszik  a növényzet, szeretettel, gondosan neveljük, ha a rossz irányba nyúló ágakat lenyesegetjük, akkor szép lesz a kertünk, örülhetünk a termésnek. Ha viszont elhanyagoljuk, akkor elburjánzik benne a gaz, ami elnyomja az értékes növényeket, s nem lesz benne öröme a gazdának. 

A nevelés elsődleges és legfontosabb közege a család. Az iskola kiegészítőként van jelen. Az együttműködésben fontosnak tartjuk a kölcsönös tiszteletet az egymás megbecsülését, a türelem elvét. 

Éppen ezért várunk szeretettel minden érdeklődőt 2018. március 21-i nyílt napunkon, hogy a fentiekről Önök is meggyőződhessenek! Látogassanak meg bennünket, jöjjenek el, beszélgessünk!

2018. március 21. 8:00-16:00 között minden tanterem ajtaja nyitva áll, minden óra, foglalkozás látogatható, megtekinthető. 

Kérdés esetén bizalommal keressenek bennünket!

 

 
 

 

ProfilképStatisztika

Online: 2
Összes: 86696
Hónap: 981
Nap: 31