Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hulladékgyűjtés az iskolában

Az Almásfüzitői Fekete István Általános Iskola hulladékgyűjtése fontos dátum a település életében. Így volt ez most ősszel is. Már hetekkel korábban megkezdték a gyerekek az újságok, kartonok beszerzését. Nincsenek egyedül ebben a munkában, mert nagyon sok szülő és nagyszülő is segítségükre siet. Hálás köszönet érte! Már hosszú évek óta szoros az együttműködésünk a Sün Balázs Óvodával és az Idősek Otthonával. Idén ez kiegészült a település legkisebbjeivel, hiszen a bölcsődések is aktívan részt vettek a szüleik támogatásával a gyűjtésben.

Hagyomány szintén, hogy összekötjük ezt a napot az elektromos hulladékok begyűjtésével és elszállíttatásával. Felhívásunkra nagyon sok régi, használaton kívüli eszköz érkezett.  Ez azért is fontos, mert a hulladék anyagok újrahasznosításával sokat tehetünk a környezetünk védelméért. Ehhez azonban szelektíven kell gyűjtenünk a háztartásunkban keletkezett szemetet. Ne dobjuk ki azt, ami még újra felhasználható! Hiszen a mai modern technológia „csodákra” képes. El sem tudjuk képzelni, mi mindent tudnak előállítani azokból az anyagokból, amit mi szemétnek gondolunk, ezzel tehermentesítve a természetet.

A papírhulladék mellett folyamatosan gyűjtjük az elhasznált elemeket, a sütésnél felhasznált olajat, a kupakokat. Az év folyamán hozhatók ezek is.

A tavaszi hulladékgyűjtés április végén lesz. A pontos időpontról az iskola honlapján tudósítunk. Addig is:

Tegyünk együtt a településünk tisztaságáért!!!

Az osztályok közötti verseny végeredménye:

Alsó tagozat: 

1. 4. osztály

2. 3. osztály

3. 2. osztály

4. 1. osztály

Felső tagozat: 

1. 6. osztály

2. 8. osztály

3. 5. osztály

4. 7. osztály

Gratulálunk mindenkinek!

 
 

 

ProfilképStatisztika

Online: 2
Összes: 86696
Hónap: 981
Nap: 31