Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Állatok világnapja

Az állatok világnapját 1931 óta minden évben megünneplik október 4-én. Iskolánkban már évek óta hagyomány e jeles nap valamilyen formában való megünneplése.

Az idei tanévben talán a legizgalmasabb az volt a gyerekek számára, hogy a felsős tanulók kisebb élő állatokat hozhattak be állatkiállítás céljából. Érdekesebbnél érdekesebb kis kedvencek lepték el az aulát. Volt sok kutyus, volt csincsilla, táncoló egér, hörcsög, papagáj, kiscica, aranyhal és egy egzotikus különlegesség is megjelent a gyerekek körében, egy leguán. Az eseményt nagy érdeklődés és izgalom jellemezte, főleg az alsó tagozatos gyerekek élvezték az „állati” délután minden percét. Idén sem feledkeztünk meg Szepiről, a győri állatkert két éve általunk örökbefogadott albínó kengurujáról, természetesen továbbra is iskolánk örökbefogadott állatkája marad.

Egy új kezdeményezés az idei tanévben, hogy az Állatok világnapja alkalmából iskolánk tanulói adományt gyűjtöttek a Rex Komáromi Állatvédő Egyesület részére. Nagyon sok adomány, felajánlás érkezett a szülőktől, amit ezúton is szeretnénk megköszönni, mind az iskolánk és a Rex Komáromi Állatvédő Egyesület nevében.

 
 

 

ProfilképStatisztika

Online: 1
Összes: 84387
Hónap: 1175
Nap: 36