Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÖKO tábor a Szelidi-tó partján

2015.10.04

A szokásos nyári táborunk idén rendhagyó módon került megrendezésre. Rövid tanakodás után választásunk a Szelidi-tó mellett található ÖKO táborra esett. Július 3-án reggel negyvenhárom izgatott gyerekkel indultunk útnak.

A megérkezést követően gyerekeink birtokba vették a számukra kijelölt faházakat. Szerencsére az időjárás nekünk kedvezett, a tábor ideje alatt végig ragyogóan sütött a nap. Ennek köszönhetően gyermekeink minden megmaradt energiájukat a közeli szabad strandon és tóparton vezethették le. Vendéglátóink rendkívül színes programokkal készültek számunkra, hogy a lehető legtöbbet mutassák meg a helyi élővilágból és a környékbeli látnivalókból.

Első napon madártani előadáson vehettünk részt, ahol sok érdekességet tudhattunk meg a körülöttünk élő dalos kisállatokról.

Laci bácsi, a fáradhatatlan nyugdíjas biológia tanár úr  vezetésével másnap kiadós gyalogtúrát tettünk a tó mentén, s eközben rengeteg új ismeretet szereztünk az ottani vízi világról és a tó kialakulásáról. A nap fénypontjaként környezetbarát motorcsónakkal közvetlen közelről is megfigyelhettük a megismert állatokat és növényeket.

A látnivalókból természetesen nem maradhatott ki Kalocsa városa sem, ahol az Érseki Palotát és a paprikamúzeumot tekinthettük meg. Mindezek után este kreatív kézműves program következett, melynek keretében a diákok a hagyományos kalocsai mintával díszített agyagedényt festhettek, melyet haza is hozhattak magukkal.

A rendhagyó programok mellett természetesen megmaradtak a hagyományos elfoglaltságok is. A gyerekeket társasjátékokkal, fürdőzéssel, és sok egyéb szabadtéri programmal igyekeztünk minél jobban lekötni.

Esténként a házakból jóleső nyüzsgés, kacagás és gyermekzsivaj szűrődött ki, melyek elégedettséggel és nyugalommal töltötték el a pedagógusok lelkét, annak tudatában, hogy sikerült megismertetnünk egy újabb szeletet csodálatos hazánkból, mindeközben pedig közelebb juthattak gyönyörű környezetünkhöz, és egyedi állatvilágunkhoz.

A tábor különlegessége nemcsak a távolabbi helyszínválasztásban rejlett, hanem abban a különleges lehetőségben is, hogy a tábor teljes költségét a TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0176 pályázaton elnyert összegből finanszíroztuk, ezért a szülőket semmilyen anyagi kiadás nem terhelte.

Iskolánk évről évre igyekszik megismertetni tanulóival Magyarország nevezetességeit és kivételes tájait, legyen szó akár tanulmányi kirándulásokról, akár további táborokról.

Köszönjük a szülőknek a támogatást, illetve az együttműködést, bízunk benne, hogy a jövőben is nyugodt szívvel bízzák ránk gyermekeiket. 

 
 

 

ProfilképStatisztika

Online: 2
Összes: 86696
Hónap: 981
Nap: 31