Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kálmán Lászlóné: Ha nyár, akkor napközis tábor

2011 júliusában szerveztük meg tanulóink számára a szabadidő hasznos eltöltése érdekében a hagyománynak számító harmadik napközis tábort. A résztvevők száma évről évre emelkedik. Idén 75-80 fő között mozgott a létszám. A Szociális Alapellátási Intézmény dolgozói és iskolánk nevelőtestületének jelentős része aktívan kivette részét a tábor tervezésével és lebonyolításával kapcsolatos munkából.

Minden nap reggeli tornával és naptárjátékkal kezdődött. Egy-egy nevelő összegyűjtötte az adott nap híres eseményeit, melyről érdekes beszámolót tartott a hallgatóságnak. Gazdagodtunk történelmi, sport, néprajzi színművészeti és sok más ismerettel. Az egyik nap például a kék szalag elnevezésű vitorlás verseny kapcsán papírcsónak- hajtogató versenyre is sor került.

Örültek azok a gyerekek, akiknek a tábor idejére esett a születés- vagy névnapjuk, mert meglepetéssel kedveskedett a táborvezetőség nekik.

Idén a szórakoztató játékok nagyon mókásak voltak, melyet csapatverseny formájában a táborzárás során értékeltünk is. Emellett foglalkoztunk helytörténettel, környezetvédelemmel, Ácson üzemlátogatáson jártunk a Hartmann-nál. A sok tojástálcán kívül a környezettudatosság szép példáját tapasztalhattuk meg. Nyomon követhettük a látogatás során, hogyan lesz a hulladék papírból tojástartó.

Nem maradt el a tatai sétahajózás és a fürdés sem, de ellátogattunk az Eszterházy kastélyba is.

A horgásztanyán mindenki lovagolhatott, számháborúzhatott. Újdonságnak számított a kötélhúzás. Nagyon jól esett a sok program után Franciska néni pörköltje, melyhez idén is elkészült a kemencében sült finom kenyér.

Községünk körzeti megbízottja, Mandrik Tibor egy egész délelőtt foglalkoztatta a táborozókat. Sok közlekedési és biztonságunkkal kapcsolatos ismeretet szerezhettek tanulóink. Látványos, figyelemfelkeltő előadás részesei voltunk.

Diákolimpián egyéni számokban mérték össze erejüket a résztvevők. Azok között hirdettünk eredményt, akik mindegyik számban indultak. Ezek az „olimpiai sportágak” a következők voltak: kosárra dobás, rövid és hosszú távú futás, medicinlabda hajítás. Utóbbi azért is volt érdekes, mert olyan részen is versenyezhettek a résztvevők, ahol máskor tilos a futkosás, vagyis az iskola folyosóján.

A népi tánccal telt egyik délután jó előfutára volt a szeptembertől kezdődő táncoktatásnak. A Bábolnáról érkező táncoktatók kellemes programban részesítettek bennünket.

Az utolsó előtti nap játékos csapatversenyre került sor, melyet a versenyző szülők épp oly komolyan vettek, mint a gyerekek. Nagy öröm volt számunkra, hogy sok lelkes édesapa, édesanya és testvér fogadta el meghívásunkat. A vidám vetélkedést a diákok fellépéssel hálálták meg. A Ki mit tud és divatbemutató nagy sikert aratott. A” tanári mazsorett-csoport tagjainak” van még mit tanulni, de hát minden kezdet nehéz. Mindenesetre köszönjük a közönség lelkes biztatását.

Természetesen az iskolában alvás a „nemalvással” volt egyenlő. Másnap aztán már nem volt legény senki napközben.

 

Napközis tábor videó 2011.

 

 
 

 

ProfilképStatisztika

Online: 2
Összes: 85500
Hónap: 1297
Nap: 36