Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Madárbarát iskola lettünk

Településünk lakói új madárodúkat, mókusodúkat és –etetőket láthatnak a házak közt. Ennek oka, hogy iskolánk Madárbarát iskola lett. Első lépésként a TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0176-os számú pályázat keretén belül 40 db odút és etetőt szereztünk be a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettől (MME) a madaraknak és a mókusoknak.

Iskolásaink nagy örömmel festették az odúkra a sorszámokat, majd lelkesen jelentkeztek a kihelyezésükre is. Az odúk fele az őszi szünet előtt a helyére került, Szecsődi György segítségével kiválasztottuk a madárkáknak legmegfelelőbb pontokat. A Rákóczi és az Ady út közötti, valamint a Sport úti fás-bokros területen 19 odú várja lakóit, a széncinegéket, rozsdafarkúakat, csuszkákat, meggyvágókat, vörösbegyeket, sárgarigókat.

Az iskolaudvarra egy nagy dúcetető és több odú került, hogy a gyerekek testközelből figyelhessék meg a madarak viselkedését. Komoly felelősségük is lesz az iskolásoknak, hiszen ők fogják etetni a madarakat és a mókusokat télen, valamint nyomon fogják követni, milyen fajták és milyen gyakorisággal keresik fel az etetőket és az odúkat.

Reméljük, a jó példát továbbra is sok lakó követni fogja és saját etetőket helyez ki, hiszen óriási öröm, amikor visszatérő kis vendégeket látunk az ablakunknál.

madar.jpg

 
 

 

ProfilképStatisztika

Online: 2
Összes: 85500
Hónap: 1297
Nap: 36